Hvordan farge håret

Hvordan farge håret hjemme med semi-permanente hårfarger fra Manic Panic. Semi-permanent betyr at fargen vaskes gradvis ut igjen. Dette tar ca 6-8 uker. Felles for alle semi-permanente hårfarger er at resultatet vil variere ganske mye etter tilstanden på ditt hår, og hvilken farge du har i utgangspunktet.

Vi anbefaler sterkt at du bleker håret før farging for best mulig resultat. Blekingen bør utføres hos frisøren da det er mye som kan gå galt. Disse hårfargene dekker ikke grått hår. Vær oppmerksom på at disse fargene er annerledes enn de du får kjøpt i dagligvarebutikker. Det finnes flere typer hårfarge å få kjøpt, og noen av navnene kan være litt forvirrende.

Glansvask: legger seg utenpå hårstråene og holder denne ca 8 vask ca 1-2 uker. Toning/semi-permanent: legger seg under hårskjellene og sitter i ca. 24 vask som er rundt 3.5 -4 uker. Permanent farge: er en permanent endring av hårfargen din, her går fargen inn til kjernen av hårstrået og vaskes ikke bort igjen. Her må håret vokse ut, eller du må klippe bort fargen. Når du skal farge håret hjemme så er det viktig å gjøre ting mest mulig riktig for å få et godt resultat. Her er våre beste tips for at du skal lykkes hjemme:

 • Sjekk om du er allergisk: finn et lite område på huden hvor du kan teste. Vaske og tørk godt, deretter påfører du et tynt lag med farge. Vent ca 1 times tid før du vasker det bort og sjekker om du har fått noen reaksjoner. Om du reagerer på fargen så må du la være å bruke den i håret!
 • For best mulig farge: må håret blekes først. Når du skal gå fra mørkt til lyst så bør du gå til frisøren og få hjelp. Bleking kan gå galt om man gjør det hjemme, så her er det lurt med profesjonell hjelp. Ubehandlet hår er glatt og fargen vil dermed sitte veldig dårlig. Om håret er mørkt vil fargen i tillegg synes lite. Håret bør derfor blekes så lyst som mulig. Da vil fargen sitte MYE bedre og den blir MYE mer intens/sterk!
 • Testfarging: farg en liten stripe av håret først for å se om du får den fargen du er ute etter.
 • Vasking: hvis du vasker håret før fargingen, så pass på at du får vasket ut alle rester av shampo. Ikke bruk balsam! Tørk håret godt med håndkle, men la det være fuktig.
 • Systematisk: start med å dele håret inn i små seksjoner, og beveg deg gradvis nedover i små partier om gangen. Man må jobbe ryddig og systematisk for et jevnt og fint resultat. Begynn en til to cm fra hodebunnen. Gre inn fargen til det skummer, og fortsett gjerne en ekstra stund. Gre godt gjennom håret på slutten.
 • Unngå flekker og søl: bruk alltid hansker på hendene, og babyolje eller vaselin på ørene og rundt hårfestet. Dette for å unngå farge som setter seg fast på huden. Du bør ha på deg en gammel t-skjorte, genser eller et håndkle rundt skuldrene slik at ikke det drypper farge på klærne dine. Du bør også vurdere et håndkle eller noen aviser på gulvet rundt deg. Når du skyller ut fargen bør du lene deg inn i dusjen eller stå med hodet i vasken. Hvis du står oppe i dusjen kan du risikere at fargen setter seg på kroppen din. Deretter bør du skylle vasken/dusjen godt. Du kan eventuelt bruke klorin eller vanish hvis det har satt seg fargeflekker.
 • Fargetiden: vi anbefalet minimum 15 minutter til en time, men gjerne over natten. Hvis du pakker inn håret i plast/badehette, eller hvis du bruker ekstra varme, så vil dette redusere tiden.
 • Sterkere farge: for å få håret i en sterkere farge kan du farge håret to ganger etter hverandre. Husk at du trenger kanskje to pakker for å kunne gjøre dette. Kommer ann på lengde og tykkelse på ditt hår.
 • Lysere farge: vil du ha en dusere farge/pastell farge, så kan du blande ut fargene med Manic Panic Pastel-izer.
 • Blande farger: det er helt ufarlig å blande nyansene for å få fram en mer varm/kald nyanse.
 • Skylling: skyll håret grundig.
 • Holde fargen fin: eddikvann øker ph-verdien i fargen, noe som gjør at fargen blir sterkere og det forlenge varigheten. Bland like deler vann og hvit eddik. Gre dette gjennom håret og la det sitte i et par minutter. Skyll deretter håret grundig. Du kan også blande hårfarge i sjampoen eller balsamen din. Da får du en «dæsj» med farge hver gang du vasker håret og det blir mer farge og liv i håret igjen.
 • Flere farger: hvis du skal farge håret med flere farger på en gang, så må hver farge gjøres helt ferdig og skylles godt ut igjen før du begynner på neste. Dette for å unngå at de blander seg sammen og at man får uønskede farger her og der. Farg hele håret i en sleng om du kun bruker en farge.
 • Avfarging: hvis du legger deg med vått hår, så kommer dette til å farge av på puta. Bruk gjerne dobbelt putetrekk eller et gammelt håndkle du kan ligge på slik at ikke sengetøyet blir ødelagt.
 • Fjerning av farge: du kan enten bleke bort fargen, eller farge over med en annen (mørkere) farge. Vask håret med flasshampoo (head&shoulders), dette «bryter ned» fargen ganske mye. Et annet tips er å gå til frisøren.
 • Kjekt å vite: Manic Panic hårfargene er veldig snille mot håret siden de legger seg utenpå hårstråene. Disse hårfargene inneholder balsam stoffer og ikke peroksid eller ammoniak som er etsende. Du trenger ikke nødvendigvis å ha et sunt hår for å bruke disse fargene. Fargene inneholder ingen kjemikalier som skader håret.
 • NB! Disse hårfargene må ikke blandes med andre typer hårfarger, dvs. hårfarger som inneholder peroksid, eller hårfarger som er permanente.
 • Vi selger: Manic Panic hårfarge, Crazy Color hårfarge og Directions hårfarge. Alle disse fargene er semi permanent, og de er veldig gode produkter. Semi permanet

OBS! Dersom du er uheldig og får hårfarge i øynene, skyll straks med store mengder lunkent vann og kontakt lege! Disse fargene må ikke brukes på vipper eller bryn. Holdes utenfor rekkevidden til barn!

Som Manic Panic selv sier «Live fast and dye your hair.» 😈