Publisert Legg igjen en kommentar

Giveaway på Facebook og setefødsel, ukens oppdatering

Mandag morgen startet med snap fra eldstemann som reiser litt før vi andre står opp. Han og 6 andre hadde ikke blitt med bussen til ungdomsskolen pga koronatiltakene på bussen. Det kan kun sitte folk i annenhvert sete og dermed var bussen full denne morgenen. Det kom en buss til etterhvert og fikk kjørt elevene til skolen. Samme problemet dukker også opp når elevene skal hjem om ettermiddagene, så det blir litt bingo angående hvem som får bli med på første buss. Noen foreldre har allerede sett seg lei på dette og klaget til FAU og rektor. Dette førte til et avisoppslag i en lokalavis, så nå blir det spennende å se om de får løst problemet.

På tirsdag måtte vi inn på sykehuset (SSK) og sjekke hvordan jenta vår ligger inne i magen. Det startet selvfølgelig med at mannen ikke får bli med inn, så han blir henvist til bilen. Jeg måtte gå inn alene, fikk et par ark i resepsjonen og ble sittende sammen med 4 andre damer og vente på tur. Tok bare 5 minutter før jeg ble henta og fulgt opp på fødeavdelingen. Der ble det foretatt en ultralyd, og som vi hadde en følelse av, så ble det ble raskt konstatert at jenta ligger i rent seteleie. Ellers så alt fint ut. Ho beveger seg bra, hjertet slår som det skal og blodgjennomstrømningen i navlestrengen er tipp topp. Han som foretok ultralyden gikk ut for å konferere med en lege og for å regne ut hvor stor jenta er. Med forbehold om 10% feilberegning så hadde de regnet ut at jenta var ca 3660 gram tung, og siden jeg har født vaginalt uten problemer 3 ganger før, så var de sikre på at det ville gå fint denne gangen også.

Fikk litt informasjon om setefødsel og jeg fikk tilbud om å være med i en studie på setefødsel hvor man skulle føde i «firfots stilling». Da står man på alle fire når barnet kommer ut. Hvis man vil være med på studien, så betyr det også at fødselen blir filmet og i fremtiden brukt som undervisningsmateriell. Det kommer til å være 1, eller kanskje 2 leger tilstede under fødselen i tillegg til jordmor og barnepleier. De tilbyr epidural når det er setefødsel, men det skal visst ikke være så mye mer smertefullt enn hodefødsel. Eneste er hvis barnet sitter fast og må hjelpes ut med tang på slutten, så kan smertene bli mye verre, og dermed kan epidural være lurt. Er ikke noe for epidural og ville helst klart meg uten, men må man, så må man… Fikk beskjed om at de helst ville at fødselen skulle sette igang av seg selv. Om ikke det skjer inne mandag 25. mai, som er termindagen, så blir det igangsetting neste dag. Pga alderen så vil de ikke at man skal gå så mye over termin. Har time kl 12 den dagen, og mannen får ikke komme inn før jeg er i «aktiv» fødsel, dvs: man må ha åpning på mer enn 4 cm og jevne rier. Om fødselen starter med vannavgang her hjemme, så må jeg legge meg ned, og mest sannsynlig bli kjørt inn til sykehuset med ambulanse. Om ikke man legger seg ned så kan navlestrengen komme i klem, noe som sier seg selv at ikke er særlig lurt.

Etter sykehus sjekken, så tok vi oss noe mat på MacDonalds (drive-in) før vi endte opp på Ikea. Skulle bare kjøpe et par steikepanner som vi er veldig fornøyde med, men vi endte også opp med å kjøpe oppbevaringskurver til stellebordet samt nye speilskap til badet og nytt lysarmatur. Når vi kom hjem begynte vi å ta ned de gamle skapene og speilen på badet, for deretter å skru sammen de nye. Der fikk vi hjelp av eldstemann. Fikk på plass det meste, men ikke lyset. Neste dag begynte vi tidlig og holdt på med speil, lys, rydding og støvsuging i flere timer før alt var i orden. Badet ser nesten nytt ut nå. Vi fikk mye bedre lys og i tillegg ser badet større ut med masse speiler. Speilskapene stikker ikke så langt ut fra veggen som de gamle skapene gjorde, så det hjelper også på romfølelsen. Om du lurer på hvordan skapene og lysarmaturet ser ut, så kan du søke på: Godmorgon på Ikea.no

Torsdag: Kristi himmelfartsdag i dag. Barna har vært hos sin far siden i går og når de kom hjem igjen så hadde de lyst til å finne på noe. Eldstemann blei henta av sin onkel og fetter. Han skulle være med de opp på hytta en tur. Jentene blei med på litt utvask av de gamle baderomsskapene. Deretter hadde vi middag før de tok seg en tur ned til vannet og skulle bade. Ikke så veldig varmt i vannet enda, men de klarte å komme seg under (på grunna) begge to. Ho minste var først under vann med hele kroppen, så ho var veldig stolt!

Helga gikk med til mye jobbing i nettbutikken, men vi tok oss en kjøretur på lørdag for å ta noen bilder. Vi fikk tatt noen kule bilder av buksa Everlasting Flare. Denne buksa er supermyk, har god strech, god strikk i livet, sleng i bena og gjennomsiktig parti i sidene som ser ut som spindelvev og edderkopper. Vi har også tatt bilder av en helt ny dametopp. Den har bondeparti i halsen og på det ene ermet. Motivet er av et kors med et satengbånd rundt samt 3 lilla roser. På satengbåndet står det «Every Rose Has a Thorn». Både buksa og genseren satt fint på selv om jeg er høygravid. Genseren la seg fint rundt og under magen slik at den ser veldig fin og rund ut. Buksa kunne jeg dra langt opp på magen, og den var veldig behagelig å ha på da den ikke strammet noen ting. Litt regnvær på turen, men været ble bedre etterhvert. Vi har hatt giveaway på et par grønne høyhælt sko. Skoene har aldri vært i nettbutikken da de ble sendt til oss ved en feiltakelse. Responsen var enorm, mange som ville ha skoene selv, men også en del som ønsket at deres venninne, datter eller mor skulle vinne. Ho som vant ble faktisk tagget av en venninne og derfor meldte ho seg på i kampen om skoene. Ho liker i tillegg rockabilly/pinup stilen og amcar. Da glir ho rett inn med de skoene som vi gav bort.

Vi har fått inn nye band t-skjorter. Både Ramones med Road To Ruin og to stykker med Metallica, Doris og Kill Ém All. Ny hettegenser til herre med Live Loud motivet. Dette motivet er veldig populært i t-skjorter, så vi håper at det kan bli like populært med samme motiv på hettegenser. På genseren er motivet snudd rundt i forhold til på t-skjorta. På genseren kommer den røde hodeskallen og rocketegnet på brystet og skjelettet som hever ølglasset kommer bak på ryggen. På ermene er det et tribal liknende avtrykk med noen hodeskaller i grått. Snøring på hetta. To nye ryggsekker har kommet inn. Begge har kattemotiv. Den ene heter Pocket Kitten og har bilde av en sovende katt i en lomme. Den andre heter bright Eyes og har bilde av en våken katt med nydelige lilla øyne som titter opp av den opprevne sekken. Sekkene har to store rom med glidelåslukking og plass til en 15″bærbar pc. På utsiden er det to nettinglommer som passer til f.eks drikkeflasker. Har mange andre nye og spennende produkter på lager som blir lagt ut i nettbutikken etterhvert.

Publisert Legg igjen en kommentar

17. mai, AC/DC giveaway og hårfarge spray fra Manic Panic

Ny uke, nye muligheter, og nye pakker… Nå har vi fått inn pakkene fra Banned Apparel og den ene leveringen fra Spiral Direct. Noe som betyr at vi har fått inn igjen en del påfyll som bestselger veskene Handcuff, To The Wire og Rhapsody. Ellers har vi fått inn igjen en del vanlige t-skjorter (ikke band merchandice); Live Loud, Skull Blast, Respawn, Madcap og Dark Unicorn. Av dametopper har vi fått påfyll av: Rock Angel, Metallicorn, Urban Fashion 2i1 topp og Burnt Rose. Black Cat, Blood Rose og Gothic Elegance tunikaen har også kommet inn igjen, bl.a i str 3xl.

Denne uka startet med enda en ny bestilling, denne gangen på hårfarger…igjen! Manic Panic hårfargene våre bare flyr ut for tiden, så da må man bare hive seg rundt og få inn mer. Denne gangen fikk vi også tak i 2 av våre bestselgere som de var tomme for forrige gang, nemlig Purple Haze og Hot Hot Pink. Vi bestilte i tillegg noen nye produkter: hårfarge sprayer. Vi får inn fargene rød (wild fire), blå (blue angel), lilla (mystic heather), rosa (cotton candy pink), sølv (silver stiletto) og glitter (stardust). Disse sprayene er kjekke om du vil farge etterveksten, eller bare pynte deg litt ekstra en kveld med noen striper eller glitter i håret. Fargen vaskes ut igjen etter 1 vask.

Vi har tatt inn litt nye produkter fra Spiral Direct og Banned Apparel også, bl.a en fin dametopp med lilla roser og blonder på det ene erme. Vi har også tatt inn to typer sengetøy. Det ene er til enkeltdyne med skallemotiv som heter Skull Blast og det andre er til dobbeltdyne med motiv av den sorte enke og det heter Skull Roses. Enkelt dynetrekk i størrelse 200×135 cm, og 2 putevar i forskjellige størrelser. Det ene er UK/norsk størrelse 50×70 cm, mens det andre er EU størrelse 80×80 cm. Trekk til dobbeldyne: 200cm x 200cm. 2 x puter UK (50cm x 70cm) + 2 x puter EU (80cm x 80cm) Totalt følger det med 4 putetrekk! Vi har tatt inn 3 nye Handcuff vesker. Dvs: alt er likt som på den gamle Handcuff veska, med unntak av fargen. De nye veskene fås i svart og hvitt, svart og lilla og svart og rødt.

Vi har fått inn en ny slengbukse som heter Haunted Return. Denne er laget i myk, svart velur, har mye strech, strikk i livet og den har satengbånd i korsettstil fra livet og ned til knærne. En ny type hettegenser dukket også opp, nemlig Live Loud. Fremme på genseren er det avbildet en knall rød hodeskalle og et stort rocketegn som lyser med en murvegg som bakgrunn. Det står i tillegg Live Loud og under står det Rock. På ryggen er det avbildet et skjelett med et stor glass med øl i hånda. Tribal liknende motiv oppover ermene. Hettegenseren har lomme foran og knytting/stramming på hetta. Motivet er ganske nytt, men vi har hatt t-skjorter med dette motivet på i noen uker nå. Vi ble utsolgt ganske fort for disse t-skjortene, så det har så langt vist seg å være et populært motiv. Håper hettegenseren også faller i smak.

På tirsdagen måtte jeg til kjeveortopeden i Mandal med eldstemann. Da var det på tide å begynne på tannreguleringen i underkjeven. (Han fikk i overkjeven først.) Det hele var gjort på under en time, men vi må snart tilbake slik at han kan få på strengen. På vei hjem igjen kjøpte vi med oss jordbær. De var ikke norske, men de både lukta og smakte godt (sammen med fløte og litt sukker). Onsdagen var det på tide med en ultralyd for å se hvordan det står til med jenta vår. Hun hadde det veldig fint så det ut til, men ho har ikke snudd seg enda… Kun 12 dager igjen til termin, så nå begynner det å bli litt lite tid igjen, men ting kan ennå skje. Om ikke ho snur seg så kan det bli setefødsel. Dette har jeg aldri vært ute for før, og håper å slippe denne gangen også. Ca halvparten av alle setefødsler ender med keisersnitt, og det vil jeg ikke. Har lyst til å føde normalt da det er lettere i tiden etter fødsel. Man kan få epidural mot smertene om det blir vaginal fødsel, men har litt angst mot akkurat det…så her krysser vi alt for at jenta snur seg snart slik at vi forhåpentligvis kan ta en kjapp og grei fødsel slik som de tre andre har vært. Men det nytter ikke å ta sorgene på forskudd, så her holder vi motet oppe!

Kun to dager igjen til 17.mai, så nå bør vel bunaden og dressen snart klar gjøres for de som bruker det. I år blir det nok ikke så mye 17.mai feiring her i hus. Ikke så lett å finne på de store sprellene når man er høygravid og har vondt i bekkenet. I tillegg blir det ikke så mye feiring i bygda generelt pga koronatiltakene. Det skal være en drive-in gudstjeneste, en bilkortesje med bilbingo og til slutt utdeling av is. Ser også ut til at været kommer til å streike litt slike at det blir overskya hele dagen, med muligheter for noe regn og (sur?) vind. Ungene var enige i at vi kunne heller kose oss hjemme med kaker, is, godteri og film. Har lovet at de kan få leie en ny film, og foreløpig ser valget ut til å falle på Sonic the Hedgehog. Sonic har vært en kjent spillfigur helt siden 1991, og har vært med i en lang rekke populære dataspill. Vi har sett traileren for filmen, og den lovet godt. Filmen ser både koselig , spennende og gøyal ut. Vi lo flere ganger på få minutter. Hovedrollene spilles av Jim Carrey og James Marsden. Filmen har aldersgrense 6 år.

I dag, lørdag, har stellebordet blitt skrudd sammen. Dette var yngste jenta med på og det syntes ho var veldig gøy. Ho gikk rundt med en unbrako nøkkel og skrudde i alle skruene. Ser ut til å være et kjekt stellebord som er kjøpt hos Jollyroom.no Stellebordet er grått, og har et ekstra bord under som er på hjul. Det underste bordet har badekar og to hyller. Hjulene kan låses. Når vi sjekket noen av omtalene på stellebordet, så var det et par stykker som syntes at bordet var for høy. Foreløpig så virker ikke dette som noe problem her i hus, men det finner man kanskje ikke helt ut av før vi har testet det noen ganger med en ekte baby som faktisk må skiftes på. Om det viser seg at det blir litt for høy, så får vi bare sage av litt av bena.

I går kveld begynte jeg å kjenne på litt svie i urinveiene….Har hatt mye svi (urinveisinfeksjon) opp gjennom årene, så vet godt hva som er på vei når svien dukker opp. Har hatt et par runder tidligere i svangerskapet, så jeg har derfor urinstix stående slik at jeg kan stikse urinen selv for å se om den gir utslag. I går kveld gav den utslag på leukocytter og urinen var litt uklar. Tok en ny stix i dag tidlig og da gav den fremdeles utslag på leukocytter, men også spor av blod, noe som kan skje når gravide får uvi. I tillegg kunne jeg se at den var uklar med litt «grums» oppi. Kjenner også en slags ubehag nederst i magen. Satser på at det ikke blir så alt for ille hvis jeg klarer å få i meg masse væske, helst vann eller appelsinjuice. Måtte til på antibiotika, så nå blir det nok bedring etterhvert.

På 17.mai hadde vi det stille og rolig hjemme. Vi kosa oss med film, masse is, kaker, popcorn osv utover dagen. I nettbutikken laget vi til en AC/DC giveaway. Vi laget en collage med bilder av alle AC/DC t-skjortene vi selger og stilte spørsmålet: Hva er din favoritt AC/DC sang? Ikke så enormt mange som har deltatt, men det skyldes nok litt datoen i dag og de forskjellige typer feiring som folk er med på rundtomkring. Svarere vi fikk gikk mye i Hells Bells, Back In Black, Thunderstruck, og You Shook Me All Night Long, helst blandt damene som har svart. Mennene svarte litt annerledes og ikke de samme sangene. Der gikk det i: Live Wire, Let There Be Rock, og For Those About To Rock. Alltid moro med konkurranser og giveaways. Folk er som regel gode til å delta, og noen er også kreative og legger til bilder, link osv. Selv om Koronaen ødela 17.mai slik vi kjenner den, så har det allikevel vært en trivelig dag, og jeg er sikker på at mange har kosa seg masse! Satser på at vi alle kommer sterkere tilbake neste år…

Publisert Legg igjen en kommentar

9 måneders ventetid er snart over og nye band t-skjorter i nettbutikken

God start på uka når man får e-post om at 2 av 3 bestillinger er sendt. Den tredje fikk vi også beskjed om at er klar, men den måtte betales først. Det gjøres ved at jeg ringer leverandøren i England og oppgir kortinformasjonen vår, så blir summen trekt direkte. Deretter får man bekreftelse på e-post om at ordren er betalt og blir sendt samme dag. Nå ser det ut til at både vesker, dametopper, herre t-skjorter, tunikaer og band t-skjorter snart dukker opp i nettbutikken igjen! Våre bestselgende vesker: Rhapsody, To The Wire og Handcuff har vi vært tomme for i noen måneder nå, og det er ikke gunstig når man driver butikk…så dette blir gøy! Blir spennede å se hva som dukker opp først, og om det kommer denne uka, eller i neste uke. En ting er ihvertfall sikkert: vi får mye å gjøre når alle bestillingene kommer inn! Har i tillegg vært hos frisøren og farga etterveksten. Så denne dagen har bare vært god!

Ellers blir det mye fokus på graviditeten for tida. Her hjemme begynner ungene å bli utålmodige. Ikke lett når 9 måneder går sååååå seint. Spesielt minste jenta er lei av å vente nå, og ho har gjort det klart at babyen får ikke lov til å komme etter termin for det er for lenge å vente. Bedre at ho kommer litt før tida. Magen er stor, og det blir jo lagt merke til når man f.eks skal innom Coop Prix eller Bunnpris for å handle litt. Folk smiler lurt og lurer på hvor lenge det er igjen til fødselen. Kjenner tyngden mer bak i bekkenet nå, men det går stort sett greit. Er også mer trøtt på dagtid, men har sjansen til å legge meg nedpå om jeg føler at det trengs. Litt usikker på hvor langt jeg faktisk ER på vei…Termin er 25.Mai, men har fått litt forskjellige beregninger rundtomkring. Ifølge fastlege skifte jeg uke hver tirsdag, og ifølge appen til Babyverden, så skifter jeg uke hver fredag. Ca 37 uker på vei sånn pluss minus. Har ikke så mye å bety for min del uansett. Dette er barn nr 4, og ingen av de andre tre har kommet på termin. Førstemann kom 4 uker før tida, og ble regnet som prematur, andremann kom 14 dager før og tredjemann kom 4 dager over termin. Alle svangerskapene og fødslene har uansett gått bra, og alle barna har vært friske!

Mandag hadde jeg time hos frisøren og fikk farget etterveksten. Det var deilig! I dag, onsdag , har jeg endelig fått fiksa vipper, bryn og bein. Etter koronanedstengningen så har det blitt lenge siden siste besøket hos fotterapeuten, og det begynte å merkes. Får veldig vondt under beina pga hard hud, så nå var det deilig å få fiksa de. Brynene måtte vokses samt farges, og det gjorde stort utslag på velværet og selvtilliten. Greit å få ting litt på stell før fødselen også. Etter en fødsel så føler man seg ikke så veldig fresh på ei stund, men satser på at nyfarga hår, og bryn hjelper litt på akkurat det…

Torsdag fikk vi tre store pakker fra Rock Off. Disse inneholdt påfyll av en del gamle t-skjorter, men også en haug med nye motiver som skal inn i nettbutikken. Nå fikk vi inn AC/DC: About To Rock, Rock Or Bust, Jailbreak, Oz-Rock, Highway To Hell Tour 1979/80 og ei svarte t-skjorte med knall rød AC/DC logo. Lemmy Kilmister: Iron Cross Stone Deaf Forever. To forskjellige t-skjorter med Metallica: Doris og Kill Ém All Tracks. Ramones: Hey Ho Lets Go, Gabba Gabba Hey, Road To Ruin, Circle Foto og Vintage Wings herre og dame t-skjorte. Mange nye og kule motiver! Flere av t-skjortene er veldig fargerike som f.eks Gabba Gabba Hey som har svart bakgrunn mens motivet er i sjokk grønt og rosa.

Det tar tid å legge inn så mye nytt i nettbutikken. Alle t-skjortene skal legges inn med bilde, navn, varenummer, stikkord, pris og ikke minst en beskrivelse. Da gjelder det å beskrive farger, motiv og størrelser så godt man kan slik at det blir lettest mulig for kunden å velge riktig. På den måten får man mange fornøyde kunder som slipper styr og irritasjon over å f.eks måtte bytte størrelse, det blir mindre jobb for oss når vi skal ordne med returer, og vi får flere salg. I tillegg pleier vi å skrive litt fakta om bandene eller andre motiver som er avbildet på plaggene vi selger.

I helga har vi vært på et par kjøreturer. Lørdagen tok vi turen oppover Setesdalen, og kjørte helt opp til Valle. Vi hadde fint vær, lite skyer og ingen vind på turen. Fikk tatt noen bilder, ikke så mye produktbilder, men litt mer reklame bilder. Vi liker å bruke naturen og det vi har rundt oss når vi tar bilder. Norge har mye vakker natur, og da er det veldig fint å variere med bilder som er tatt midt inni en tykk granskog, i en blomstereng, eller høyt oppe på ei hei med snø og 2 meter høye brøytekanter som bakgrunn. I tillegg finnes det mange kule veier med lange rette strekninger, eller mange svinger. Mange bekker og vann har vi også å ta av, så her er det bare fantasien som kan stoppe oss. Det aller viktigste er egentlig at man får sol på bildene. Det gir best resultat.

Søndag tok vi en liten tur til Tonstad, over til Moi, videre til Flikka, og gjennom Flekkefjord sentrum før veien gikk videre til Kvinesdal og deretter hjem. På Tonstad stoppet vi på YX bensinstasjonen og kjøpte «Verden beste hamburger og pommer frites». Alltid mye folk innom her, så det må jo stemme! Vi stoppet flere plasser på turen, men det var veldig kaldt denne dagen. Temperaturen lå kun på 4-5 grader mange plasser og i tillegg var der vind…. Rett før vi kom hjem fikk vi tatt noen bilder i solnedgangen. Veldig bra lysforhold, men har ikke fått sjekket gjennom bildene enda så det blir spennende å se om vi fikk noen som ble brukbare.

Neste uke starter skolene opp igjen og hverdagene blir litt mer normale. Det skal bli godt, både for barn og voksne!

Publisert Legg igjen en kommentar

Snart nye band t-skjorter, blodtrykksmåler og hårfarger tilbake i nettbutikken

I dag, mandag, kom pakken med hårfarger fra Manic Panic. Gleden og overraskelsen var stor da vi egentlig ventet pakken på torsdag eller fredag….3 dager fra England til Norge er bra, spesielt nå som covid-19 herjer rundtomkring og mange har nedbemannet eller måtte stenge for en periode! Denne gangen tok vi ekstra godt i og bestillte ekstra mange krukker i flere av fargene. Vi har selvfølgelig en del farger som selger bedre enn andre, og det er lilla fargene Purple Haze og Plum Passion. Leverandøren vår var dessverre tom for Purple Haze, så da bestilte vi ekstra mange av Plum Passion siden de fargene egentlig er veldig like. Infra Red og Hot Hot Pink er de beste fargene innen rødt og rosa, mens Electric Lizard og Shocking Blue leder i sjangrene grønn og blå hårfarger. Denne gangen fikk vi også tak i hårfarge pensler fra Manic Panic Professional. Disse er veldig kjekke å bruke hvis du vil ha best mulig resultat når du farger eller bleker håret. Penslene har en spiss ende som er grei å bruke hvis du skal dele håret inn i seksjoner.

Vi bestiller nesten bare varer fra England, og korona situasjonen har gjort det litt verre å få tak i varer for tiden. Den ene leverandøren vår Banned har for øyeblikket stengt, så det kan ta lang tid før vi får tak i noen produkter fra dem. Veldig synd da vi er så og si tomme for alle de kule veskene vi pleier å bestille derfra. Både Rhapsody, Handcuff og To The Wire kommer fra Banned Apparel, og vi er nesten tomme for alle. Per dags dato har vi igjen 1 av Handcuff veskene… Vi har også bestilt mye varer hos Spiral Direct i det siste, men de har ikke blitt sendt enda. Der har de kanskje nedbemannet, eller de prioriterer kanskje sine kunder i England før de sender til oss «utlendinger». Hos Crazy Color havnet bestillingen på mail hos en som hadde hjemmekontor og som brukte sin private mail. Han skulle gjøre sitt beste for å få i gang bestillingen vår, men han visste at det var mindre folk på pakkesentralen for tiden, så det kunne ta litt tid. Tirsdag fikk vi ordrebekreftelsen, og det ser ut til at vi får alt vi har bestilt inn. Veldig forskjellig behandling man får hos de forskjellige leverandørene, og utrolig hvor forskjellig pakke og leveringstiden kan være selv om alt kommer fra samme land.

Den siste uken har vi hatt flere giveaways, og det er alltid populært. Vi startet med lagerrydding, og fant en del single plagg i forskjellige størrelser som vi kunne gi bort. Her var det alt fra sexy undertøy til langermet genser med blodige hodeskaller på! Vi gjemte et bilde av plagget vi skulle gi bort på et tilfeldig produkt i nettbutikken, og første mann som fant bilde og skreiv riktig produktnummer ble vinneren. Etter at vi fikk inn pakken fra Manic Panic fant vi ut at vi skulle gi bort en hårfarge. Valget falt på en pastellfarge som er oransje og heter Dreamsickle. Hårfarger er alltid populære gevinster og folk deltar med både tagging, likes og delinger. Vi har også fått inn hårfargeprøver, eller Manic Minis som de heter. Disse pleier vi også å ha giveaways på opptil flere ganger i året. Tubene er kun på 25 ml, men det rekker til veldig kort hår, kun panneluggen/tuppene eller noen striper.

Onsdag kom blodtrykksapparatet. Vi bestilte det hos Apotek 1, og det tok kun et par dager før de fikk det inn. Apparatet heter Rossmax X5. Skal visst være et fancy apparat som kan redusere risikoen for hjertesykdom og slag , ved tidlig påvisning av arterieflimmer og premature kontraksjoner. Apparatet kan kobles til mobilen via bluetooth og kan da lagre målingene dine. Grunnen til at vi bestilte blodtrykksapparatet var rett og slett for å begynne å måle blodtrykket hjemme da vi var litt usikre på om blodtrykket kun steg når vi var hos fastlegen…dette kalles ofte «legetrykk», «kontortrykk» eller «white-coat hypertension». De første målingene har ikke vært så veldig forskjellige fra de vi har tatt hos legen, så da er det kanskje reelt at trykket mitt har gått litt opp i det siste, noe som faktisk er ganske normalt på slutten av svangerskapet. Har vært litt hoven i beina også i det siste, men har ellers ingen andre symptomer på svangerskapsforgiftning/preeklampsi. Fremover må vi bare følge med og være litt observante på hvordan formen er og om man får flere symptomer. Da må vi i såfall ringe fastlegen og ta det videre derfra.

Torsdag fikk vi e-post om at vår bestilling hos Banned Apparel var klar til sending! Da var det bare å hive seg rundt og få betalt varene slik at de kan bli sendt så fort som mulig. Endelig får vi inn igjen bestselger veskene våre! I tillegg har vi bestilt in Handcuff veska i striper med farger….både rødt, hvitt og lilla. Vi får også inn ei ny bukse som ser veldig myk og deilig ut. Den er i sort fløyel og har sleng nederst i beina. Fra midjen og ned til knærne går det et silkebånd i flere kryss nedover. Denne buksa kan brukes både til fest, men også som ei nydelig kosebukse hjemme. Satser på at dette blir en bestselger!

I løpet av helgen har vi hatt en ny giveaway på hårfargeprøver. Dette er en populær aktivitet som mange deltar på. Vi pleier å spørre om hvem folk gjerne vil gi en hårfarge til. Folk tagger som regel både venner, barn eller mødre. Noen ganger får vi til og med se bilder av våre kunder/følgere med farget hår, og det setter vi alltid pris på. De mest populære fargene pleier å være lilla, blått og grønt.

Vi har også rukket å levere inn en bestilling på band t-skjorter hos Rock Off. Nå får vi inn flere av de t-skjortene vi har vært utplukka i størrelser eller som vi har vært helt tomme for som: AC/DC Ballbreaker svart t-skjorte, AC/DC Bonfire t-skjorte, AC/DC Fly On The Wall grå t-skjorte, AC/DC The Razors Edge unisex t-skjorte, AC/DC Est.1973 svart t-skjorte, AC/DC Hell Aint A Bad Place To t-skjorte, Iron Maiden Eddie On Bass t-skjorte, Metallica Masters Of Puppets herre t-skjorte, Judas Priest Defender Of The Faith t-skjorte, Kiss Neon Band t-skjorte, og Led Zeppelin Stars N Stripes t-skjorte. I tillegg får vi inn en del nye t-skjorter: AC/DC About To Rock t-skjorte, AC/DC Rock Or Bust t-skjorte, AC/DC Jailbreak t-skjorte, AC/DC Oz Rock svart t-skjorte, AC/DC Highway To Hell World Tour 1979/80 t-skjorte, Lemmy Kilmister Iron Cross Stone Deaf For Ever t-skjorte, Metallica Kill Em All Tracks t-skjorte, Metallica Doris unisex t-skjorte, Ramones Gabba Gabba Hey fargerik t-skjorte, Ramones Hey Ho Lets go unisex t-skjorte, Ramones Vintage Wings Photo dame t-skjorte, Ramones Vintage Wings herre t-skjorte, Ramones Road To Ruin koksgrå t-skjorte og Ramones Circle Foto t-skjorte.

Satser på at alle pakkene kommer i løpet av mai.

Publisert Legg igjen en kommentar

Ei travel uke med forhøyet blodtrykk, navneforslag og bestilling fra Manic Panic

Denne uka startet med en tur til legen på svangerskapskontroll. Vi har nå kommet til uke 36, så det nærmer seg termin veldig fort. Det meste så fint ut. Babyen har vokst, hun var i full vigør og hadde nok fostervann. Jeg hadde litt lite jern i kroppen og måtte dermed starte opp på Feromax 65 mg. Hadde i tillegg lett forhøyet blodtrykk, så dette skal følges opp videre, men foreløpig er det ingen fare på ferde.

Ellers har det blitt en del jobbing i nettbutikken. Etter bursdagen min med 50% avslag på alt i butikken så gikk vi gått tom for en del varer, så da var det bare å kaste seg over bestillingslistene igjen. Vi startet med en stor bestilling på t-skjorter hos Spiral Direct, og deretter en bestilling på hårfarger fra Manic Panic. Nå har vi i tillegg tatt steget og bestilt inn masse kult fra Crazy Color. Vi bestilte både hårfarger, hårfarge spray og shampo & balsam for farget hår. Crazy Color har mange spreke navn på sine produkter. Et par av hårfarge sprayene heter f.eks: Bubblegum og Marshmallow. Litt spennende å se når tid produktene fra Crazy Color dukker opp…. fikk beskjed om at pga korona situasjonen så er de færre folk på jobb, så ting kunne ta tid. Pakken med hårfargene fra Manic Panic kom i dag, 3 dager etter at varene ble bestilt! Imponerende rask levering med tanke på at varene kommer fra England.

I går, søndag la vi ut en post på Facebook siden vår hvor vi ba om tips til jentenavn. Denne posten tok helt av og veldig mange mennesker var behjelpelige med navneforslag. De navnene som blei nevnt flest ganger var: Embla, Lykke, Ylva, Elise, Alva, Saga, Emilie, Emine, Live, Olivia… Vi fikk også forslag som gikk på typisk litt gamle navn som Anna, Thyra og Kornelia. Andre navn hadde vi faktisk ikke hørt om som; Ayla, Evaline, Eufemia og Indiana. Noen var også veldig for å satse på oppkalling, og foreslo at vi kunne gjerne sjekke slektstreet bakover i begge familiene våre. Dette har vi også vært innom, men vi har ikke funnet noen «wow» navn, eller navn som ikke allerede er brukt av andre i familien. De «ledige» navnene i familien er b.la Arna, Anna, Aslaug og Rakel. Vi er ikke så veldig begeistret for disse navnene, kanskje fordi vi har hørt de så ofte og vokst opp med de? Nå har vi uansett ei lang liste med navn å gå igjennom takket være alle følgerne våre som stilte opp og tok ei utfordring på strak arm. Takk til alle som bidrog!

I dag startet skolen opp igjen for 1-4 klasse. Vi har ei jente som går i 3.klasse, og ho syntes at det var gøy å starte på skolen igjen. Dagen var over i løpet av 1 minutt følte ho, og det er ikke verst når de fleste barn synes at skolen er litt kjedelig. Eldstemann skulle også en tur innom skolen i dag, men da dukket plutselig ikke bussen opp….han var hos sin far, så da var det han som endte opp med å kjøre han på skolen mens jeg måtte hente han på ettermiddagen. Satser på at det blir litt mer orden på dette i fremtiden slik at vi vet hva vi har å forholde oss til.

Siden gutten nå er 13 år, så har han akkurat fått seg bankkort. Blir spennende å se hvordan det kommer til å fungere. Har prøvd å forklare at pengene kommer ikke inn på konto/bankkortet automatisk, så om han vil ha penger så må han jobbe for det. Vipps må vi også fikse til han slik at det blir enkel å overføre litt penger til han når han trenger det eller når han eventuelt har jobbet for de. Kortkompis er kanskje også greit å ha slik at han enkelt kan følge med på pengestrømmen selv. Planen er at han kanskje skal jobbe litt for sin far i sommerferien. Satser på at det går i orden, så får han både jobberfaring og erfaring med det å ha litt mer penger å håndtere.

Nå venter ei ny uke med jobbing for noen og skole for andre.

Publisert Legg igjen en kommentar

Forberedelser til en rocka jul med gaver og kaker

Det nærmer seg jul, og med det mange forskjellige aktiviteter både for store og små. Noen begynner tidlig, mens andre er ute i siste liten….er nok i den siste kategorien selv. Kjenner folk som blir ferdige med julegavehandelen før sommerferien er slutt. Blir alltid imponert over slike mennesker. Synes det er vanskelig å komme på hva en skal kjøpe til andre hvis ikke de har skrevet en spesifikk ønskeliste, og det er det sjelden at folk gjør et halvt år i forveien. Liker også godt å pakke inn gavene rett før jul for å få mest mulig julestemning. Blir ikke helt det samme i juli….

Baking er en morro aktivitet for hele familien, og kanskje spesielt for de minste. Her varierer det også hvor mange sorter folk baker. Kanskje noen baker litt og kjøper inn resten? Før i tiden var det vanlig å bake 7 sorter, men det er ikke så mange som gjør det nå lengre.

Fra gammelt av ble disse regnet som de 7 sortene:  smultringer, sirupsnipper, berlinerkranser, goro, fattigmann, sandkaker, og krumkaker.

De 20 mest vanlige sortene er: pepperkaker, krumkaker, sirupssnipper, delfiakake, berlinerkranser, smultringer, sandkaker, peppernøtter, kokosmakroner, fattigmann, havremakroner, serinakaker, risboller, nøtteroser, mor Monsen, kransekakestenger, julekake, hjortetakk, lefser og goro.

Her kommer noen av mine favoritt julekaker:

Gaffelkaker/sandkaker: gode og luftige, men litt tørre kaker. Disse kakene er enkle å lage, og det kan være morsomt for barn å være med både på å rulle de til kuler og å trykke de ned med en gaffel. Smaker nydelig med et glass iskald melk til.

OPPSKRIFT:
600 g hvetemel
200 g sukker
250 g smør (romtemperert)
1 stk egg
1 dl melk
1 porsjon gir 70 stk
FREMGANGSMÅTE:
  1. Sett ovnen 175 °C. 
  2. Bland mel, sukker, smør, egg og melk til en smidig deig. Ha deigen i kjøleskapet en halv time før du begynner å trille den ut. Da blir den lettere å jobbe med.
  3. Trill deigen til små kuler. Legg dem på en smurt plate. Trykk kakene ned med en gaffel, slik at de får et tydelig mønster. Om du vil så kan du pensle kakene med litt smeltet smør, og strø over perlesukker. Dette pleier jeg å droppe da jeg synes de smaker best uten perlesukker. Stekes midt i ovnen i ca. 10 minutter. Kakene skal være lyse på toppen, men under skal de få en lett brungylden farge.

En annen favoritt er selvfølgelig pepperkaker:

OPPSKRIFT:

80 g mørk sirup
0,5 dl kremfløte
150 g sukker
150 g smør/margarin
350 g mel
1 ts kanel
0,5 ts malt ingefær
1 ts natron
0,5 ts malt sort pepper
1 eggeplomme

FREMGANGSMÅTE:

  1. Smelt sirup og sukker i kremfløten. Når sukkeret er smeltet tas kjelen av varmen og smør røres inn litt og litt.
  2. Bland deretter inn alt det tørre (mel, kanel, ingefær, pepper og natron) og elt godt. Eggeplommen eltes inn til slutt. Smak gjerne på deigen og øk mengden krydder om du ønsker litt sterkere smak. La deigen hvile i kjøleskapet til neste dag.
  3. Bruk lite mel når deigen kjevles ut for å lage pepperkakene. Stekes midt i ovnen på 170 grader i 8 – 10 minutter. Steketiden avhenger av hvor tykke pepperkakene er, og hvor sprø eller myke man ønsker dem.
  4. Tips:
    Hvis du rører smør og sukker hvitt i stedet for å smelte smøret, blir pepperkakene mykere.

Sandnøtter:

125 g usaltet smør
250 g potetmel
75 g hvetemel
1 ts bakepulver
125 g sukker
1 egg
3 vaniljedråper eller 1 ts vaniljesukker

Sikt mel og bakepulver og smuldre inn smør. Pisk eggedosis og bland den inn. Om deigen blir klissete, bland inn mer potetmel. La deigen hvile i 30-40 minutter i kjøleskap.
Trill es til en fingertykk pølse og del opp i skiver. Trill skivene til kuler og sett dem på et stekebrett. Trykk dem litt flate, gjerne med en gaffel som da lager stripete mønster. (Ca 2 cm i diameter)

Stekes på 180 grader i 10 minutter. Kakene skal være lyse på toppen, men under skal de få antydning til farge.

Hjemmelaget julesnop og konfekt er også populært. Her i hus lages både Mozartkuler og Peppermyntekuler.

For å lage Mozartkuler trenger du:

200 g råmarsipan (Odense)
50 g nougat (Odense)
400 g kokesjokolade

Kna og rull ut marsipanen i en lang pølse. Del denne opp i biter/skiver. Legg på en bit med nougatt og klem marsipanen rundt nougatten og rull den sammen til en ball. Dyppes deretter i sjokolade som du smelter over vannbad. Settes på et stekebrett dekket med f.eks bakepapir og settes kaldt til sjokoladen har stivnet. Has over i tett boks, og bør oppbevares kjølig, gjerne med skilleark mellom lagene.

Peppermyntegodteri:

800 g melis
2 eggehviter
1 ts peppermyntedråper
200 g kokesjokolade

Dette er en stor porsjon som gir ca 80 biter.

Bland sammen eggehvitene og peppermyntedråpene og pisk dem sammen med en visp eller gaffel til du ser hvitt skum. Deretter blander du inn melisen litt etter litt til du får en fast deig som du kan trille kuler av.
Du velger selv om du vil triller kuler ut av deigen eller lage pølser som du kutter opp i mindre biter. Du kan dyppe peppermyntebitene i sjokolade, eller du kan dekorere dem ved å dyppe en gaffel i sjokoladen og dryppe dette over bitene. Eventuelt ha sjokoladen i et kremmerhus og dekorer på den måten 🙂 Sjokoladen smelter du i vannbad. Legg bitene i en tett boks.

Mange oppskrifter der ute og mange måter å gjøre ting på. Det viktigste er å finne noe du og din familie liker, så finner dere nok også noe greie måter å gjøre det på 😉

GOD JUL & GODT NYTTÅR !!

Publisert Legg igjen en kommentar

WooCommerce og WordPress oppdaterings historikk

23. september 2020 (Installering av utvidelse)
Yoast WooCommerce SEO plugin 13.5

19. september 2020 (Oppdatering)
Akeeba Backup Professional for WordPress fra 7.3.0.1 til 7.3.1

16. september 2020 (Oppdatering)
WooCommerce blokker fra 3.3 til 3.4

15. september 2020 (Oppdatering)
WooCommerce fra 4.5.1 til 4.5.2

10. september 2020 (Oppdatering)
WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips fra 2.6.0 til 2.6.1
Storefront fra 2.6.0 til 2.7.0

10. september 2020 (Oppdatering)
Akeeba Backup Professional for WordPress fra 7.3 til 7.3.0.1
LiteSpeed Cache fra 3.4.1 til 3.4.2
WooCommerce fra 4.4.0 til 4.5.1
WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips Professional fra 2.6.5 til 2.6.6

6. september 2020 (Oppdatering)
WP Overnight Sidekick fra 2.2.1 til 2.2.2

3. september 2020 (Oppdatering)
Akeeba Backup Professional for WordPress fra 7.2.2 til 7.3

2. september 2020 (Oppdatering)
WooCommerce blokker fra 3.2 til 3.3
LiteSpeed Cache fra 3.4 til 3.4.1

1. september 2020 (Oppdatering)
WordPress fra 5.5 til 5.5.1

1. september 2020 (Oppdatering)
Yoast SEO fra 14.8.1 til 14.9

28. august 2020 (Oppdatering)
Loco oversettelse fra 2.4.2 til 2.4.3

27. august 2020 (Oppdatering)
LiteSpeed Cache fra 3.3.1 til 3.4
Wordfence Security fra 7.4.10 til 7.4.11

24. august 2020 (Installering av utvidelse)
Stream 3.5.1

18. august 2020 (Oppdatering)
WooCommerce fra 4.3.3 til 4.4.0
WooCommerce blokker fra 3.1.0 til 3.2
WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips fra 2.5.3 til 2.5.4
WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips Professional fra 2.6.4 til 2.6.5
Yoast SEO fra 14.7 til 14.8

16. august 2020 (Oppdatering)
WooCommerce fra 4.3.2 til 4.3.3

13. august 2020 (Oppdatering)
LiteSpeed Cache fra 3.3 til 3.3.1
WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips fra 2.5.4 til 2.6.0

11. august 2020 (Oppdatering)
WordPress fra 5.4.2 til 5.5

11. august 2020 (Oppdatering)
Bambora Online Checkout fra 4.4.0 til 4.4.1
Loco oversettelse fra 2.4.1 til 2.4.2
WooCommerce fra 4.3.1 til 4.3.2

7. august 2020 (Oppdatering)
LiteSpeed Cache fra 3.2.4 til 3.3

6. august 2020 (Oppdatering)
Loco oversettelse fra 2.4.0 til 2.4.1
Wordfence Security fra 7.4.9 til 7.4.10

5. august 2020 (Oppdatering)
Yoast SEO fra 14.6.1 til 14.7

31. juli 2020 (Oppdatering)
WooCommerce blokker fra 3.0.0 til 3.1.0

25. juli 2020 (Oppdatering)
WooCommerce blokker fra 2.9.0 til 3.0.0

22. juli 2020 (Oppdatering)
WooCommerce fra 4.3 til 4.3.1
Yoast SEO fra 14.5 til 14.6.1

18. juli 2020 (Oppdatering)
Akeeba Backup Professional for WordPress fra 7.2.0.1 til 7.2.2
WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips Professional fra 2.6.3 til 2.6.4
WooCommerce Waitlist fra 2.1.23 til 2.1.24

11. juli 2020 (Oppdatering)
WooCommerce fra 4.2.2 til 4.3
WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips fra 2.5.2 til 2.5.3
Wordfence Security fra 7.4.8 til 7.4.9

11. juli 2020 (Oppdatering)
Storefront fra 2.5.7 til 2.5.8

8. juli 2020 (Oppdatering)
WooCommerce blokker fra 2.8.0 til 2.9.0
WooCommerce Waitlist fra 2.1.22 til 2.1.23
Yoast SEO fra 14.4.1 til 14.5

28. juni 2020 (Oppdatering)
WooCommerce blokker fra 2.7.1 til 2.8.0

24. juni 2020 (Oppdatering)
WooCommerce fra 4.2.1 til 4.2.2
WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips fra 2.5.1 til 2.5.2
WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips Professional fra 2.6.2 til 2.6.3
Yoast SEO fra 14.3 til 14.4.1

22. juni 2020 (Oppdatering)
WooCommerce fra 4.2.0 til 4.2.1
WooCommerce Waitlist fra 2.1.21 til 2.1.22

17. juni 2020 (Oppdatering)
Akeeba Backup Professional for WordPress fra 7.1.4.2 til 7.2.0.1
WooCommerce blokker fra 2.7.0 til 2.7.1
WooCommerce Waitlist fra 2.1.20 til 2.1.21
Wordfence Security fra 7.4.7 til 7.4.8

11. juni 2020 (Oppdatering)
WooCommerce blokker fra 2.6.1 til 2.7.0
WooCommerce Cost of Goods fra 2.9.7 til 2.9.8
WooCommerce Waitlist fra 2.1.19 til 2.1.20
Yoast SEO fra 14.2 til 14.3

3. juni 2020 (Oppdatering)
WooCommerce fra 4.1.1 til 4.2.0
WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips fra 2.4.10 til 2.5.1
WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips Professional fra 2.6.1 til 2.6.2

2. juni 2020 (Oppdatering)
LiteSpeed Cache fra 3.2 til 3.2.1
WooCommerce blokker fra 2.5.15 til 2.6.1
Yoast SEO fra 14.1 til 14.2
Storefront fra 2.5.6 til 2.5.7

25. mai 2020 (Oppdatering)
Akeeba Backup Professional for WordPress fra 7.1.4.1 til 7.1.4.2
Loco oversettelse fra 2.3.4 til 2.4.0

23. mai 2020 (Oppdatering)
Akeeba Backup Professional for WordPress fra 7.1.2 til 7.1.4.1
WooCommerce fra 4.1.0 til 4.1.1

15. mai 2020 (Oppdatering)
Loco oversettelse fra 2.3.3 til 2.3.4
Twenty Twenty fra 1.2 til 1.3

14. mai 2020 (Oppdatering)
LiteSpeed Cache fra 3.0.8.5 til 3.0.9 (Oppdaterte seg selv)
WooCommerce fra 4.0.1 til 4.1.0
Yoast SEO fra 14.0.4 til 14.1

13. mai 2020 (Oppdatering)
WooCommerce Cost of Goods fra 2.9.6 til 2.9.7

7. mai 2020 (Oppdatering)
WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips fra 2.4.9 til 2.4.10

6. mai 2020 (Før installering av Wordfence utvidelse)

5. mai 2020 (Oppdatering)
WooCommerce Cost of Goods fra 2.9.5 til 2.9.6
WP Overnight Sidekick fra 2.2.0 til 2.2.1
Storefront fra 2.5.5 til 2.5.6

1. mai 2020 (Oppdatering)
LiteSpeed Cache fra 3.0.8.4 til 3.0.8.5

1. mai 2020 (Oppdatering)
LiteSpeed Cache fra 3.0.8.3 til 3.0.8.4

30. april 2020 (Oppdatering)
Akismet Anti-spam fra 4.1.4 til 4.1.5
Yoast SEO fra 14.0.1 til 14.0.4

29. april 2020 (Oppdatering)
LiteSpeed Cache fra 3.0.8.2 til 3.0.8.3
Yoast SEO fra 14.0 til 14.0.1

28. april 2020 (Oppdatering)
LiteSpeed Cache fra 2.9.9.2 til 3.0.8.2
WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips fra 2.4.8 til 2.4.9
WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips Professional fra 2.6.0 til 2.6.1
Yoast SEO fra 13.5 til 14.0

16. april 2020 (Oppdatering)
WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips fra 2.4.7 til 2.4.8
WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips Professional fra 2.5.1 til 2.6.0
Yoast SEO fra 13.4.1 til 13.5

10. april 2020 (Oppdatering)
Akeeba Backup Professional for WordPress fra 7.1.1 til 7.1.2
Loco oversettelse fra 2.3.2 til 2.3.3
WooCommerce Waitlist fra 2.1.18 til 2.1.19

4. april 2020 (Oppdatering)
WordPress fra 5.3.2 til 5.4
WooCommerce fra 3.9.3 til 4.0.1

2. april 2020 (Byttet fra php 7.2 til php 7.4 i cpanel hos Prosip)

2. april 2020 (Oppdatering)
Loco oversettelse fra 2.3.1 til 2.3.2

1. april 2020 (Oppdatering)
WooCommerce blokker fra 2.5.14 til 2.5.15
Yoast SEO fra 13.4 til 13.4.1

31. mars 2020 (Oppdatering)
Akeeba Backup Professional for WordPress fra 7.0.2 til 7.1.1
Akismet Anti-spam fra 4.1.3 til 4.1.4
WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips Professional fra 2.4.1 til 2.5.1
Yoast SEO fra 13.3 til 13.4

17. mars 2020 (Oppdatering)
WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips fra 2.4.6 til 2.4.7
Yoast SEO fra 13.2 til 13.3

8. mars 2020 (Oppdatering)
Fiken fra 1.20 til 1.22
WooCommerce Cost of Goods fra 2.9.4 til 2.9.5

4. mars 2020 (Oppdatering)
WooCommerce fra 3.9.2 til 3.9.3
WooCommerce blokker fra 2.5.13 til 2.5.14
Yoast SEO fra 13.1 til 13.2

1. mars 2020 (Oppdatering)
WooCommerce Cost of Goods fra 2.9.3 til 2.9.4
WooCommerce Waitlist fra 2.1.17 til 2.1.18

23. februar 2020 (Oppdatering)
Akeeba Backup Professional for WordPress fra 7.0.1 til 7.0.2
WooCommerce fra 3.9.1 til 3.9.2
WooCommerce blokker fra 2.5.11 til 2.5.13
WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips fra 2.4.5 til 2.4.6
Yoast SEO fra 13.0 til 13.1

9. februar 2020 (Oppdatering)
Akeeba Backup Professional for WordPress fra 7.0.0 til 7.0.1
WooCommerce Waitlist fra 2.1.15 til 2.1.17
Yoast SEO fra 12.9.1 til 13.0

1. februar 2020 (Oppdatering)
WooCommerce fra 3.9.0 til 3.9.1
WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips fra 2.4.3 til 2.4.5
WooCommerce Waitlist fra 2.1.14 til 2.1.15

26. januar 2020 (Oppdatering)
Akeeba Backup Professional for WordPress fra 3.6.1 til 7.0.0

26. januar 2020 (Oppdatering)
Bambora Online Checkout fra 4.3.0 til 4.4.0
WooCommerce fra 3.8.1 til 3.9.0
WooCommerce blokker fra 2.5.8 til 2.5.11
WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips fra 2.4.2 til 2.4.3
WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips Professional fra 2.4.1 til 2.4.2
Yoast SEO fra 12.8 til 12.9.1

7. januar 2020 (Oppdatering)
Yoast SEO fra 12.7.1 til 12.8

4. januar 2020 (Oppdatering)
WooCommerce blokker fra 2.5.7 til 2.5.8
WooCommerce Cost of Goods fra 2.9.2 til 2.9.3

2. januar 2020 (Oppdatering)
WooCommerce blokker fra 2.5.4 til 2.5.7
WooCommerce Waitlist fra 2.1.11 til 2.1.14

13. desember 2019 (Oppdatering)
Bambora Online Checkout fra 4.2.4 til 4.3.0
WooCommerce blokker fra 2.5.2 til 2.5.4
WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips fra 2.4.1 til 2.4.2
Yoast SEO fra 12.6.2 til 12.7.1

5. desember 2019 (Oppdatering)
WooCommerce blokker fra 2.5.1 til 2.5.2
WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips fra 2.3.5 til 2.4.1
WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips Professional fra 2.3.0 til 2.4.0
WooCommerce Waitlist fra 2.1.10 til 2.1.11

30. november 2019 (Oppdatering)
WooCommerce fra 3.8.0 til 3.8.1
Yoast SEO fra 12.6.1 til 12.6.2

27. november 2019 (Oppdatering)
LiteSpeed Cache fra 2.9.9.1 til 2.9.9.2
WooCommerce blokker fra 2.5.0 til 2.5.1
Yoast SEO fra 12.5 til 12.6.1

20. november 2019 (Oppdatering)
WooCommerce blokker fra 2.4.4 til 2.5.0

19. november 2019 (Oppdatering)
LiteSpeed Cache fra 2.9.9 til 2.9.9.1
WooCommerce Waitlist fra 2.1.9 til 2.1.10
WP Overnight Sidekick fra 2.1.1 til 2.2.0

Publisert Legg igjen en kommentar

Singles Day 2019

«Singles`Day» ble opprettet som en motvekt til «Valentines Day», og har nå blitt større enn «Black Friday»! Dagen ble før feiret som en Anti-«Valentines Day» og det hele startet i Kina. Dagen feires 11.november (11/11). Dette er på grunn av tallet 1 som likner en person som er alene. Tallet 11 symboliserer single som finner hverandre. Stadig flere deltok i feiringen av denne dagen, og dermed såg mange bedrifter og forretninger sitt snitt til å tjene gode penger på den nye trenden. Den kinesiske nettgiganten Alibaba omsatte i fjor for 18 milliarder dollar på «Singles`Day».

Hos RiffRaff.no feirer vi dagen med en rabattkode som du kan bruke på alle vesker og t-skjorter. Rabattkoden er «SD2019» og gir deg 50% avslag.

Her er noen av våre bestselgere:

Handcuff: denne stilige håndvesken med håndjern, studs og hullnagler har en perfekt urban chic design som ser spektakulær og unik ut. Vesken har håndjernsdetaljer og et hodeskalleanheng på den ene lommen, samt et ytre båndbelte med sølvspenner. Det følger med et justerbart skulderbånd som festes med klipsfester. Glidelåsåpningen avslører en stor indre lomme, en glidelåslomme, 2 åpne lommer og 4 pennelommer. Utenpå har vesken 2 sidelommer og 3 frontlommer med glidelåslukking. Bak har den ei stor lomme som lukkes med en trykknapp. Denne eksklusive vesken er laget av sterk slitesterkt stoff og er et glimrende eksempel på urban street fashion. Veska har i alt 11 lommer!!

Rhapsody: flere studs og metallringer pynter opp denne kule veska som er utrolig praktisk siden den har så mange smålommer. På utsiden har den 2 lommer foran og 2 lommer på sidene som lukkes med magnetlås. Bak har den ei lomme med glidelås lukking. Inni har den et stort rom, samt 2 små åpne lommer og et rom med glidelåslukking.

Black Cat: stor veske med nydelig kattemotiv og kule nagler.

Lady Laila Rose: er en liten og elegant håndveske! Denne vesken i retro stil har prikker og røde håndtak, samt et stort rødt sløyfe anheng som kan tas av. Utvendig har vesken en glidelåslomme. Innvendig har den et stort rom, 2 små lommer og 2 glidelås rom. Vesken har 4 metallknotter under slik at den ikke kommer i berøring med bakken eller gulvet. Det følger med ei avtagbar justerbar skulderreim som også er rød.

T-skjorter: nå kan du benytte sjansen og kjøpe t-skjorter med ditt favorittband på. Vi har: AC/DC, Iron Maiden, Metallica, Judas Priest, Gunsnroses, Kiss, Led Zeppelin og Luxus Leverpostei. Ellers har vi mange kule motiver med både hodeskaller, mannen med ljåen, julenissen, zombier, pokerspilling, hest og Sons Of Anarchy.

Kos dere med Singles`Day, og bruk rabattkoden for å sikre dere et godt kjøp!

Publisert Legg igjen en kommentar

Halloween og halloweenkostymer

Halloween feires tradisjonelt den 31 oktober. All Hallows Even er den skotske betegnelsen for allehelgensaften. Halloween har en lang gammel historie tilbake til den gang de feiret Samhain, som er en keltisk feiring, en høsttakkefest. Halloween og samhain er ikke helt det samme, men de har en del fellestrekk. Samhain markerer slutten på sommeren og innhøstingen, og er en dag hvor man hedret sine døde slektninger. Halloween eller Samhain er en overgangsfest mellom sommer og vinter der man sier farvel og takk til sommeren og håper den kommer tilbake med mye fruktbarhet, og velkommen til vinteren/den mørke halvdelen av året. Rett og slett en takksigelsesfest. I wicca (heksekunst) er samhain en av de 4 store innen de 8 sabbatene. Kelterne trodde at 31. oktober var den dagen da grensen mellom verdenene til de levende og de døde ble fjernet. I Irland ble det sagt at irske helter som kom ut av alveporten om natten, måtte være inne igjen til hanegal. Det ble dekket på til flere og ekstra stoler ble satt frem rundt bordet.

I eldre keltisk folketro og norrøne tradisjoner er halloween en nyttårsmarkering. For å forhindre at de døde skulle komme tilbake og ta de levende med seg til dødsriket så måtte du kle deg ut som dem. For å gjøre de døde fornøyde så begynte folk å legge ut godsaker til dem utenfor døra. De første halloween kostymene var lager av det folk kunne oppdrive, dvs: dyrehoder og dyreskinn som gjerne ble sydd litt på eller «pynta» på med det de hadde for hånd.

Neper ble opprinnelig brukt som lykter, men når halloween feiringen kom til USA, så gikk de over til å bruke gresskar da dette var mye lettere å få tak i. På engelsk kalles disse lyktene for «Stingy Jack». Uttrykket kommer fra eventyret om Jack som lurte djevelen flere ganger. Til gjengjeld måtte djevelen love at Jack ikke skulle komme til helvete. Men da han døde ville ikke Gud ha ham i himmelen heller, så han hadde ikke noe sted å være. Jack måtte derfor leve i mørket. Djevelen ga ham et brennende kullstykke, og Jack la dette i en uthulet nepe. Denne brukte han som lykt.

Ca på 1930 tallet begynte «trick or treat» å bre om seg, eller «knask eller knep» som det heter i Norge. Om folk ikke gir barna godterier, så kan de risikere at barna kaster ting som f.eks egg og tomater på huset deres. Masseprodusering og salg av halloween kostymer startet. Ofte kan disse kostymene se veldig skumle ut. Mange etterlikner monstre, djevler, vampyrer, ånder, skjeletter, spøkelser eller hekser med masse blod, slim og manglende kroppsdeler. I amerika har de en sterk dødssymbolikk i halloweenfeiringen som er inspirert av den meksikanske allehelgensfeiringen De dødes dag eller The day of the dead. Her brukes det mye skjeletter, hodeskaller, mannen med ljåen, falskt blod, flaggermus osv.

Samhainophobia er frykten for Halloween.

Mange ungdommer og voksne deltar på halloweenfester. Noen kjøper kostymer mens andre lager sine. Kostymene trenger ikke være så innviklet eller dyre….Hos Riffraff.no får du kjøpt mye forskjellig innen klær, kosmetikk, vesker, tilbehør og hårfarger som passer til halloween. Noe av det vi selger som vi synes passer godt inn til halloween er:

*Goth Keeper: sexy kjole med blonder, snøring og asymetrisk hem. Kjolen har korte ermer og rundt hals. Rundt halsen og nakken har den et blondeparti. Fra brystet og ned har den flotte snøringer som snirkler seg ned igjennom. Denne kjolen er kort foran og lang bak. Laget av godt og mykt velour liknende stoffer.

*The After Life Skull Dress: denne nydelige strikkede minikjolen fra Banned har en kjempestilig hodeskalle og kryssende bein motiv rundt hemmen, på brystet, og en stor hodeskalle på ryggen. Kjolen har nedfellbar krage, og knapp i halsen slik at det blir et lite hull på brystet når den er kneppet, et såkalla nøkkelhull. Denne kjolen er utrolig deilig å gå med. Den er veldig myk i stoffet og den har god passform, noe som gjør at den sitter veldig fint på og den strammer ikke. Kjolens form gjør at den skjuler lett noen ekstra kilo…. Laget av en myk viskoseblanding, noe som gjør at denne kjolen har litt strech i seg, og den har litt utsvinget form på skjørtet.

*Twickers strømpebukser som er stripete og fås i både rødt, lilla eller turkis farge. De er dristige, de lyser opp, og de passer både til alvekostyme, heksekostyme eller generelt som halloween-strømpebukser.

*Skulls B strømpebukser som er fulle av fargede hodeskaller og fås i oransje, rosa og turkis. Du kan sette den spooky tonen i disse strømpene. Passer både til Halloween eller i hverdagen. Disse gotisk inspirerte heltrykkede strømpebuksene er det perfekte alternative tilbehøret.

*Cobweb Over Knee strømpebukser som illustrerer spindelsvev over kneet.

*Andre strømpebukser med forskjellige motiver og farger.

*Leppestifter i alt fra mørke blått til gult, lilla, rødt og grønt.

*Neglelakker som lyser i uv lys/blacklight

*Semipermanente hårfarger i alle regnbuens farger. Vi har også en del farger som lyser under uv lys/blacklight.

*Bite Me er en stor veske med motiv av en munn med hoggtenner og dryppende blod, og flaggermus. Motivene på veska lyser i mørket.

*Sleepwalker veske/ryggsekk som er formet som en gravstein med avtagbare vinger.

*Toxic Skull ryggsekk med hodeskalle motiv som illustrerer giftig avfall.

*Svart tunika med v-hals og snøring.