Forberedelser før du farger håret med Manic Panic hårfarge

før du farger håret med manic panic hårfarge

Hvis du hele tiden tenker på en ny hårfarge du har lyst til å prøve, hvorfor ikke teste en som er semi-permanent? Manic Panic semi-permanente hårfarger gir deg muligheten til å bli kreativ, vill og sprø med utseendet ditt uten å forplikte seg til det for lenge. Disse fargestoffene kan vanligvis holde seg i håret ditt i rundt 2-8 uker, men dette er avhengig av grunnfargen og tilstanden til håret ditt før fargingen, samt hvordan håret vedlikeholdes og pleies etterpå.

Her kan du sjekke ut Manic Panic UK nybegynnerguidene som gir råd, tips og nødvendig informasjon når det kommer til å farge håret. Ingen liker å gå inn i en situasjon med hodet først uten forberedelse, så hvorfor skulle håret ditt lide? I denne veiledningen har vi inkludert informasjon om potensielle problemer som kan hindre sjansen for å oppnå ønsket utseende, gode tips for å få levende og skinnende resultater, og noen krav vi insisterer på at du utfører for din egen sikkerhet. Vi ønsker å hjelpe deg med å gi deg selv og håret ditt den beste muligheten til å få et vellykket resultat i både farge og tilstand, og at alt starter med god forberedelse, så la oss dykke rett inn i denne guiden for å oppnå glade hårresultater!

Ting å tenke på før du farger håret

Å overveie design

Det vi elsker med animerte og fargerike hårfarger er måten de lar applikatoren bli kreativ med hvordan de velger å bruke fargen eller designet de går for. Vi vil på det sterkeste anbefale at når du velger å lage noe litt mer avansert enn en enkelt all-over fargeapplikasjon, er designet tydelig og kan enkelt utføres, du kan til og med tegne det ut som en guide. Selv om fargene våre er semi-permanente, noe som betyr at de ikke varer evig, kan de vare i opptil 8 uker avhengig av nyansen du velger, så det er alltid best å føle seg komfortabel i valget du tar.

Bleking av hår

Fargen på håret som skal farges er det viktigste for å få et godt resultat. Desto mørkere hår du har desto mindre livlig og sterk blir hårfargen. Hvis du har en hårfarge mørkere enn nivå 8, så bør du virkelig vurdere å bleke håret for å få en skikkelig knæsj og lysende farge. Men hvis du liker litt mørkere nyanser så kan noen av våre mørkeste farger gi fin farge i hår som er fra nivå 4-7. Sjekk tabellen under for å finne ut hvilket nivå din hårfarge ligger på!

Nyanseskala fra 1 til 10. Forberedelser før du farger håret med Manic Panic hårfarge.
Nyanseskala fra 1 til 10. Forberedelser før du farger håret med Manic Panic hårfarge.

Hår som tidligere har blitt bleket skaper den ideelle basen når det kommer til fargens levetid. Bleket hår har et mye mer åpent skjellag i hårstråene som holder lenger på hårfargen. Et lukket skjellag deaktiverer inngangen til fargen, noe som betyr at hårfargen vil begynne å blø fra håret mye raskere og lettere, spesielt når håret er vått.

Når håret er bleket og du har nådd et nivå du er fornøyd med, er det viktig å tone håret. Du vil kanskje legge merke til etter blekingen at håret ditt har utviklet noen messingtoner/gulskjær. Toning av håret vil bidra til å bringe grunnfargen til en mye mer jevn og nøyaktig tone. En ujevn hårtone kan føre til at fargen som påføres ser uregelmessig ut. For eksempel kan hår som har gulskjær i seg etter bleking bli grønt i de områdene når en har i en blå hårfarge. Dette skjer pga når gult og blått blandes sammen danner de grønt.

Klargjøring av håret

Prøv å rense håret med en rensende sjampo 12-24 timer før du påfører fargen. Manic Panic Prepare To Dye Clarifying Shampoo er fylt opp med milde og nærende ingredienser som renser både håret og hodebunnen og skaper en passende base for hårfargen din. Den klargjørende sjampoen renser håret og hodebunnen for flass, fett og produktrester fra stylingprodukter.

Sjekkliste før du begynner å farge håret

Før du starter med bleking og farging så er det to ting som er viktig å sjekke slik at ikke du får deg en stygg overraskelse på slutten. 1. Sjekk om du er allergisk mot noen av produktene. 2. Sjekk om du får den fargen du vil ha og hvor lenge blekemiddel og farge bør sitte i håret.

Produktene våre er fri for PPD og andre sterke kjemikalier, men noen allergier kan reagere på forskjellige hårfarger gjennom hele livet, så det er veldig viktig å utføre en test. En test lar deg sjekke formelen mot huden din for å finne ut om du er allergisk eller ikke .

Slik kan du utføre en allergitest:

Begynn med å velge et lite hudområde, vi anbefaler enten krumningen av albuen eller bak øret. Dette området trenger bare å være på størrelse med en 50 øring.
Vask dette området med vann og mild såpe, og tørk deretter med et rent håndkle.
Påfør et tynt lag av din valgte Manic Panic hårfarge eller blekemiddel på det valgte testområdet.

La dette området være urørt og uforstyrret i 24 timer. Ikke få dette testområdet vått innen 24 timer, da dette vil vaske produktet bort og testen vil bli ugyldig.

Når 24 timer er ute, undersøk området du har brukt produktet på, og se nøye etter tegn på irritasjon som rødhet. Hvis du opplevde en reaksjon på testen i løpet av testtiden, tørk av produktet umiddelbart og la vær å bruke produktet!

Hvis du finner ut at testen ikke forårsaket noen av disse problemene og gikk bra, er du klar for en hårtest.

En hårtest utføres for å sikre at produktet som brukes vil gi ønsket resultat. Under denne testen kan du finne ut om håret ditt bør blekes og om håret er i riktig tilstand for å oppfylle dine forventninger.

Slik utfører du en hårtest:

Velg en liten mengde med hårstrå, vi anbefaler å velge fra en del som er skjult i håret ditt, for eksempel under.

Påfør et godt lag av din valgte Manic Panic hårfarge eller blekemiddel.

Vent 40 minutter og skyll med kaldt vann.

Undersøk denne håret for å finne ut om du har oppnådd ønsket farge eller ikke. Hvis du har brukt blekemiddel, se på om det har lysnet nok, men se også etter tegn på brudd, da dette kan tyde på at håret ditt kanskje ikke tåler en runde med bleking.

Hvis du er fornøyd med resultatet av hårtesten din er du klar til å farge håret!

Er du klar?

Hvis du er forberedt og klar til å begynne å farge håret så sørg for å sjekke nybegynnerguiden til å farge ditt hår: Hvordan farge håret ditt! Det er bedre å vite de beste tipsene og triksene for farging FØR du starter prosessen. Bruk våre Manic Panic University leksjoner for ekte dye hard suksess!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *