Giveaway på Facebook og setefødsel, ukens oppdatering

Mandag morgen startet med snap fra eldstemann som reiser litt før vi andre står opp. Han og 6 andre hadde ikke blitt med bussen til ungdomsskolen pga koronatiltakene på bussen. Det kan kun sitte folk i annenhvert sete og dermed var bussen full denne morgenen. Det kom en buss til etterhvert og fikk kjørt elevene til skolen. Samme problemet dukker også opp når elevene skal hjem om ettermiddagene, så det blir litt bingo angående hvem som får bli med på første buss. Noen foreldre har allerede sett seg lei på dette og klaget til FAU og rektor. Dette førte til et avisoppslag i en lokalavis, så nå blir det spennende å se om de får løst problemet.

På tirsdag måtte vi inn på sykehuset (SSK) og sjekke hvordan jenta vår ligger inne i magen. Det startet selvfølgelig med at mannen ikke får bli med inn, så han blir henvist til bilen. Jeg måtte gå inn alene, fikk et par ark i resepsjonen og ble sittende sammen med 4 andre damer og vente på tur. Tok bare 5 minutter før jeg ble henta og fulgt opp på fødeavdelingen. Der ble det foretatt en ultralyd, og som vi hadde en følelse av, så ble det ble raskt konstatert at jenta ligger i rent seteleie. Ellers så alt fint ut. Ho beveger seg bra, hjertet slår som det skal og blodgjennomstrømningen i navlestrengen er tipp topp. Han som foretok ultralyden gikk ut for å konferere med en lege og for å regne ut hvor stor jenta er. Med forbehold om 10% feilberegning så hadde de regnet ut at jenta var ca 3660 gram tung, og siden jeg har født vaginalt uten problemer 3 ganger før, så var de sikre på at det ville gå fint denne gangen også.

Fikk litt informasjon om setefødsel og jeg fikk tilbud om å være med i en studie på setefødsel hvor man skulle føde i «firfots stilling». Da står man på alle fire når barnet kommer ut. Hvis man vil være med på studien, så betyr det også at fødselen blir filmet og i fremtiden brukt som undervisningsmateriell. Det kommer til å være 1, eller kanskje 2 leger tilstede under fødselen i tillegg til jordmor og barnepleier. De tilbyr epidural når det er setefødsel, men det skal visst ikke være så mye mer smertefullt enn hodefødsel. Eneste er hvis barnet sitter fast og må hjelpes ut med tang på slutten, så kan smertene bli mye verre, og dermed kan epidural være lurt. Er ikke noe for epidural og ville helst klart meg uten, men må man, så må man… Fikk beskjed om at de helst ville at fødselen skulle sette igang av seg selv. Om ikke det skjer inne mandag 25. mai, som er termindagen, så blir det igangsetting neste dag. Pga alderen så vil de ikke at man skal gå så mye over termin. Har time kl 12 den dagen, og mannen får ikke komme inn før jeg er i «aktiv» fødsel, dvs: man må ha åpning på mer enn 4 cm og jevne rier. Om fødselen starter med vannavgang her hjemme, så må jeg legge meg ned, og mest sannsynlig bli kjørt inn til sykehuset med ambulanse. Om ikke man legger seg ned så kan navlestrengen komme i klem, noe som sier seg selv at ikke er særlig lurt.

Etter sykehus sjekken, så tok vi oss noe mat på MacDonalds (drive-in) før vi endte opp på Ikea. Skulle bare kjøpe et par steikepanner som vi er veldig fornøyde med, men vi endte også opp med å kjøpe oppbevaringskurver til stellebordet samt nye speilskap til badet og nytt lysarmatur. Når vi kom hjem begynte vi å ta ned de gamle skapene og speilen på badet, for deretter å skru sammen de nye. Der fikk vi hjelp av eldstemann. Fikk på plass det meste, men ikke lyset. Neste dag begynte vi tidlig og holdt på med speil, lys, rydding og støvsuging i flere timer før alt var i orden. Badet ser nesten nytt ut nå. Vi fikk mye bedre lys og i tillegg ser badet større ut med masse speiler. Speilskapene stikker ikke så langt ut fra veggen som de gamle skapene gjorde, så det hjelper også på romfølelsen. Om du lurer på hvordan skapene og lysarmaturet ser ut, så kan du søke på: Godmorgon på Ikea.no

Torsdag: Kristi himmelfartsdag i dag. Barna har vært hos sin far siden i går og når de kom hjem igjen så hadde de lyst til å finne på noe. Eldstemann blei henta av sin onkel og fetter. Han skulle være med de opp på hytta en tur. Jentene blei med på litt utvask av de gamle baderomsskapene. Deretter hadde vi middag før de tok seg en tur ned til vannet og skulle bade. Ikke så veldig varmt i vannet enda, men de klarte å komme seg under (på grunna) begge to. Ho minste var først under vann med hele kroppen, så ho var veldig stolt!

Helga gikk med til mye jobbing i nettbutikken, men vi tok oss en kjøretur på lørdag for å ta noen bilder. Vi fikk tatt noen kule bilder av buksa Everlasting Flare. Denne buksa er supermyk, har god strech, god strikk i livet, sleng i bena og gjennomsiktig parti i sidene som ser ut som spindelvev og edderkopper. Vi har også tatt bilder av en helt ny dametopp. Den har bondeparti i halsen og på det ene ermet. Motivet er av et kors med et satengbånd rundt samt 3 lilla roser. På satengbåndet står det «Every Rose Has a Thorn». Både buksa og genseren satt fint på selv om jeg er høygravid. Genseren la seg fint rundt og under magen slik at den ser veldig fin og rund ut. Buksa kunne jeg dra langt opp på magen, og den var veldig behagelig å ha på da den ikke strammet noen ting. Litt regnvær på turen, men været ble bedre etterhvert. Vi har hatt giveaway på et par grønne høyhælt sko. Skoene har aldri vært i nettbutikken da de ble sendt til oss ved en feiltakelse. Responsen var enorm, mange som ville ha skoene selv, men også en del som ønsket at deres venninne, datter eller mor skulle vinne. Ho som vant ble faktisk tagget av en venninne og derfor meldte ho seg på i kampen om skoene. Ho liker i tillegg rockabilly/pinup stilen og amcar. Da glir ho rett inn med de skoene som vi gav bort.

Vi har fått inn nye band t-skjorter. Både Ramones med Road To Ruin og to stykker med Metallica, Doris og Kill Ém All. Ny hettegenser til herre med Live Loud motivet. Dette motivet er veldig populært i t-skjorter, så vi håper at det kan bli like populært med samme motiv på hettegenser. På genseren er motivet snudd rundt i forhold til på t-skjorta. På genseren kommer den røde hodeskallen og rocketegnet på brystet og skjelettet som hever ølglasset kommer bak på ryggen. På ermene er det et tribal liknende avtrykk med noen hodeskaller i grått. Snøring på hetta. To nye ryggsekker har kommet inn. Begge har kattemotiv. Den ene heter Pocket Kitten og har bilde av en sovende katt i en lomme. Den andre heter bright Eyes og har bilde av en våken katt med nydelige lilla øyne som titter opp av den opprevne sekken. Sekkene har to store rom med glidelåslukking og plass til en 15″bærbar pc. På utsiden er det to nettinglommer som passer til f.eks drikkeflasker. Har mange andre nye og spennende produkter på lager som blir lagt ut i nettbutikken etterhvert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *