5 tips til grønt hår og hvordan du farger det hjemme

Lysende grønnfarge

Lysende grønnfarge på håret neon
Om du vil ha neongrønt hår så kan du gå for hårfargene Toxic eller Electric Lizard.

Hvis du vil ha en dristig og selvlysende grønnfarge i hele håret så anbefaler vi Toxic fra Crazy Color eller Electric Lizard fra Manic Panic. Du kan gjerne blande inn litt Green Envy sammen med Electric Lizard for å få en spennende effekt. For at fargen skal bli sterkest og finest mulig så bør du bleke/lysne håret ditt til 8, eller mer på skalaen. Vi selger blekemiddelsett fra Crazy Color på 30% og fra Manic Panic på 30% og 40%.

Når du skal farge håret bør du bruke hansker og en hårfargepensel med lang spiss ende. Del håret inn i seksjoner med spissen på penselen og påfør fargen. Semi-permanente farger kan gjerne være i håret lenger enn anbefalt tid da de ikke skader håret. For disse grønnfargene anbefales det ca 45 minutter for å få best mulig resultat.

Et hint av grønt

Et hint av grønt litt hårfarge i luggen
Om du bare vil ha et hint av farge så kan du gå for en enkel stripe med hårfargen Emerald Green i luggen.

Om du ikke har lyst til å farge hele håret grønt så kan du for eksempel bare farge noen striper, panneluggen eller tuppene. For å gjennomføre dette så trenger du bare å bleke de delene av håret du skal farge. Du bør bleke det til nivå 7 eller høyere. Hvilken hårfarge du skal velge kommer ann på hva du liker. Vi har mange fine grønnfarger, alt fra mint grønn og turkis til mørkegrønn. Vedlikehold av delvis farget hår er enkelt. Når du synes at fargen begynner å falme så farger du bare de delene med farge i på nytt!

Mørkegrønn hårfarge

Mørkegrønn hårfarge fra manic panic eller cazy color
Den vågale typen velger å farge hele håret med f.eks grønnfargen Venus Envy fra Manic Panic.

Nydelig mørkegrønn hårfarge fra Crazy Color som blir helt magisk når du får den i håret! For å få et godt resultat med denne fargen så trenger du ikke å bleke håret helt platinablondt, men nivå 7 eller mer er godt nok. Om du får mye oransje eller gule toner i håret etter blekingen så bør du fjerne så mye som mulig før du farger det. Vi selger en lilla sjampo som heter Ultra Violet og den fjerner gulskjær i håret.

For å få denne flotte grønnfargen så kan du bruke Venus Envy fra Manic Panic eller Crazy Color sine Pine Green eller Emerald Green. Husk å kjøpe nok hårfarge! Har du kort hår så holder det kanskje med en krukke/flaske. Har du halvlangt hår så må du kanskje ha to, og hvis du har langt hår så må du nok ha tre eller fire for å få nok. Bedre med litt for mye enn litt for lite! Du må også huske på at du må beregne ekstra farge hvis du har veldig tykt hår… Om du får farge til overs så kan du spare på den så lenge den har tett lokk og du setter den mørkt.

For å vedlikeholde den grønne hårfargen så kan du blande litt hårfarge med balsam og bruke den som en hårmaske. La den sitte i håret i 20 minutter. En litt enklere metode er å kjøpe vår sjampo og balsam for farget hår. Extend sjampo og Rainbow Care balsam fra Crazy Color er universal produkter som fungerer på alle hårfarger. De tilfører masse proteiner og fuktighet som gjør at fargen holder seg fin lengre uten at den blir matt. Produktene inneholder ikke sulfater (det som gjør at sjampoen skummer) for sulfater bryter ned hårfargene.

Ombre – flere fargenyanser

Grønn ombre flere fargenyanser i håret
Grønn ombre som overlapper fra mørkebrunt til lysegrønt.

Om du vil ha en flerdimensjonal effekt så kan du ha i 2-3 farger i håret på en gang. Om du er mørk i håret så trenger du ikke å farge røttene, men om du er lys i håret så er det finest å farge røttene mørke. Deretter bør du kanskje gå for Emerald Green fra Crazy Color og avslutte med Electric Lizard fra Manic Panic. Om du vil være ekstra vågal så kan du bruke en knallgul farge i tuppene, nemlig Electric Banana fra Manic Panic.

Når du farger håret så begynn øverst og gå nedover. Sørg for at fargene overlapper hverandre litt. La hårfargene sitte i håret i minimum 30 minutter, gjerne et par timer. Jo lengre du sitter med fargen i håret desto lengre varer fargen før den vaskes ut igjen. Trykk her for å se alle våre nyanser av grønne hårfarger.

Mintgrønn hårfarge

Mintgrønn hårfarge er pastel farge
Peppermint er en nydelig pastellhårfarge.

Om du liker pastellhårfarger så bør denne nydelige mintgrønne fargen passe deg! Siden denne fargen er veldig lys så bør du bleke håret til nivå 10 i tillegg til at du bør bruke en toner for å få håret mest mulig hvitt før du farger håret. Er håret for gult så kan resultatet bli annerledes. Vi anbefaler fargen Peppermint fra Crazy Color eller Sea Nymph fra Manic Panic for å få en flott mintgrønn farge.

Siden denne fargen er så lys så bør du ha fargen i håret i minst en time. Du kan gjerne pakke håret inn i plast og ta på en lue for at varmen skal aktivere fargen slik at den virker best mulig. Noen føner også håret i noen minutter for å få fart på fargen. Bruk sjampo og balsam beregnet på farget hår for å bevare fargen lengst mulig!

Uansett hvilken hårfarge og stil du velger å gå for så anbefaler vi at du starter med å vaske håret med Clarifying sjampo. Denne renser håret og fjerner flass, olje og rester etter stylingprodukter. Når håret er farget og fargen er skylt ut så bør du spraye håret med Anti Bleed sprayen som «låser» fargen i håret og gjør at fargen sitter i opptil 10 vask ekstra. Den sørger også for at hårfargen smitter mindre av. Sprayen fungerer som en pleiende hårkur så du trenger ikke å bruke balsam etterpå. Den kan brukes som en leave in hårkur og som en anti frizz spray.

Husk å bruke sjampo og balsam for farget hår hver gang du vasker håret. Disse produktene inneholder ikke sulfater noe vanlig sjampo og balsam gjør. Sulfater får håret til å skumme og bryter ned hårfargen slik at den vaskes fortere ut igjen. Sjampoer og balsamer som er beregnet på farget hår inneholder mye fuktighet og proteiner for å behandle håret og for å forhindre ytterligere skade. Derfor er de faktisk sunnere enn vanlig sjampo!

Les også vår guide: Hvordan farge håret hjemme med semi-permanent hårfarge?

Fortell oss i kommentarfeltet hvilken grønn hårfarge som er din favoritt.

Liste over relaterte produkter

En tanke om “5 tips til grønt hår og hvordan du farger det hjemme

  1. Jan Ove Hauge sier:

    Jeg brukte ofte Embrald Green fra Crazy Color blandet med litt gul hårfarge for å gjøre den lysere den tiden da jeg brukte å farge håret grønt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *